25 de fapte interesante despre cintecele

Bulfinches — păsări uimitoare, a căror sosire marchează în mod tradițional începutul primăverii. Micile lor trupuri amuzante cu un sân roșu nu pot fi confundate cu nimic! Și ei sunt principalii locuitori ai căsuțelor de păsări și vizitatorii hrănitoarelor, pe care mulți dintre noi le-am făcut la lecțiile de muncă în copilărie.

Fapte interesante despre cintecele

  1. În mărime, cintecele sunt doar puțin mai mari decât vrăbiile (fapte interesante despre vrăbii).
  2. Când cintecele mănâncă fructe de pădure, scot și mănâncă semințele, lăsând pulpa în urmă.
  3. În pe lângă semințe, fructe de pădure și muguri, păianjenii sunt incluși în dieta cintecelor.
  4. Aspectul unui cintece este considerat un bun augur – de obicei aceste păsări sunt numite simbol al iubirii și al știrilor de bun augur.
  5. În Europa, cintecele sunt adesea ținute acasă ca păsări cântătoare (fapte interesante despre păsări).
  6. Dacă un cintece ținut în captivitate este hrănit cu alimente prost alese, penele de pe abdomen își vor pierde luminozitatea și devin roz pal. sau portocaliu deschis.
  7. Taurinii tolerează bine viața în cușcă și se reproduc fără probleme în captivitate, dar mor cu un an și jumătate mai devreme decât omologii lor liberi.
  8. Cea mai mare specie de cintece, numită barnacles, locuiește pe insulele arhipelagului Filipine.
  9. Deși cilindeii sunt păsări cântătoare, nu tuturor le place să cânte. Mai presus de toate, vocea acestor păsări seamănă cu un scârțâit sau un fluier metalic.
  10. Numele științific al cintecelor în latină se traduce prin “fiery”.
  11. Anvergura aripilor a cintecelor este de până la 25 cm, iar greutatea este de până la 35 g.
  12. Puii de cintece sunt de culoare maro, în plus, nu există „capete” negre pe cap, care sunt caracteristice adulților. păsări.
  13. În Azore, există o varietate pe cale de dispariție de cintecele de culoarea ciocolată, iar în pădurile de pe versanții Himalaya există rari cintece portocalii strălucitori.
  14. În China, există o specie de cintece cu un Burta roșie acoperită cu pete roșii, precum și o „șapcă” gri pe cap.
  15. Femela de cintișor depune până la 7 ouă o dată.
  16. Vara și primăvara, cintecele adaugă în meniul lor coji de ouă, argilă, cretă, lăcuste și viermi de făină.
  17. Cintecele sunt păsări foarte calme, care nu se luptă niciodată pentru mâncare și preferă să nu se bată.
  18. Grădinarii nu le plac cintecele, deoarece mănâncă mugurii și lăstarii plantelor tinere.
  19. Mâncarea preferată de cintecele sunt semințele de frasin, deși acești copaci dau roade doar o dată la 2 ani.
  20. Bulfișii copiază cu succes melodiile și melodiile altor păsări.
  21. Păsările cântătoare în sensul deplin al cuvântului sunt masculi bulfinch – femelele cântă împreună cu ele doar în cazuri rare.
  22. Burlingii sunt înfățișați pe cărțile și calendarele de Anul Nou mult mai des decât orice alte păsări sau animale.
  23. Opinia că cintecele sosesc numai iarna este complet eronat. Aceste păsări sunt sedentare, dar vara au adesea suficientă hrană în păduri, așa că pur și simplu nu este nevoie să apară în orașe (fapte interesante despre păduri).
  24. Matriarhia domnește în familiile de cintece – ; femelele duc întregul mod de viață.
  25. Micii cintecele devin capabili să trăiască independent la o lună după naștere.

Lasă un comentariu